Neki ljudi su rekli da su kao igrali betu 6 sati al meni izlazi iz igre na drugom satu. Weird.
Uglavnom ovaj put mi se lik sa kojim igram svidja, grafika je bolja nego u prvom dijelu i
sve to, al combat mi je malo ustogljeniji jer jedini nacin da izbjegnem napad zivotinja mi je skok
koji ponekad kasni (mozda je dodge ability koji se moze razviti al nisam siguran jer nisam dosao
do toga).
Statsovi i talentsi su malo pojednostavljeni i u combat su ubacili "Dirty Tricks",
znaci mos naci u djungli kokos i koristiti isti kao "Dirty Trick" oruzje i hitit neprijatelju u glavu

.
Od vatrenog oruzja sam samo pistol uspio koristiti koji isto sluzi kao "Dirty Trick" oruzje pa je dosta
korisno u melee combatu jer kad pogodi radi dosta dmg,znaci ne cilja se sa pistoljem al moras biti okrenut
prema protivniku i biti na razmunoj daljini. Muskete i shotgun ce vjerojatno imati ciljanje al nisam imo dovoljno
para da kupim jedno od to dvoje

. Od sad cete moci imati companiona sa kojim cete klati okolo i rjesavati neke
misije a i izgled ljudi je mnogo bolji nego u jedinici. Razliciti tipovi combata ce se izgleda preko treninga kupovati ili
koristenjem "Glory" pointova koji su uglavnom experiance pointovi samo sto su preimenovani da bolje zvuce valjda
(moram priznati dosta je cudno kad dobite glory pointove za klanje pilica

).
Dosta je promjena napravljeno u nekim stvarima jer dok je u risen 1 inkvizicija bila jaka po magiji sad su to vatrena oruzja,
i izgleda da ce jedini nacin magije biti vodoo. Isto tako su maknuti potionu i zamjenjeni su alkoholom i hranom pa izgleda
da Risen 2 vise ide na nekakvu realnost sa prstohvatom fantasy-a (titani,kraken,ghoulovi i neki cudni kukci), nekako mi se
vise cini da igram neki cudni Pirate of the Caribbean bez Jacka

.
EDIT:izgleda da postoje neke nevidljive linije u beti do koje kad dodjes ti se izgasi igra. Odo ja jos malo igrati da vidim sta jos ima.